Glucose

Glucose behoord tot de monosachariden dit krijgt ook wel de naam druivensuiker. In de industrie voor levensmiddelen krijgt het de naam dextrose. Het is een belangrijke brandstof voor het menselijk lichaam, zo niet het belangrijkste. De glucose wordt omgezet in glycogeen, omdat glucose niet geschikt is om op te worden geslagen door het lichaam omdat het teveel water kan opnemen. Het bloed van het menselijk lichaam kan de glucose direct opnemen om het ook gelijk te kunnen gebruikenmaar eerst moet de glucose door het menselijk lichaam veranderd worden in glycogeen, dit is een polymeer van glucosemonomeren en kan in de spieren en in de lever worden opgeslagen, plus minus honderd gram.

dieet nieuwsdietenvoedingswaardeslanke receptendietistentipsboeken
gratis inschrijven·home·helpdesk·contact·links·privacy·disclaimer
Ook je gewicht beheersen? Schrijf je nu GRATIS in. Klik nu hier om in te schrijven
Gebruiker Password paswoord vergeten? · Inschrijven

Doe nu mee!


het laatste dieetnieuws
Gezonde voeding eist meer proefdieren Rotterdam gaat strijd aan overgewicht jongeren Snacks en snoep niet meer op scholen Bewegen beter voor gezondheid Slank zonder dieet


what's on my mind
Anke: Die chocolade is ook veelste lekker Rik: Yes weer een mijlpaal behaald : 95 KG Anna: Geen zin om te lijnen vandaag Bas: Heerlijke fruitdag vandaag! Caroline: Lekker zeg, klaar met mijn dieet!


Gesponsorde koppelingen