« Terug naar het nieuwsoverzicht

Snacks en snoep niet meer op scholen

Om overgewicht bij kinderen tegen te gaan moeten scholen hun verantwoordelijkheid nemen bij bestrijding van dit probleem. De jeugd brengt steeds meer tijd door op school, daardoor kunnen de scholen een belangrijke bijdrage leveren aan het bevorderen van een gezonde leefwijze voor de schoolgaande jeugd. Scholen kunnen dit bewerkstelligen door frisdrank- en snoepautomaten weg te doen en geen vette snacks meer te verkopen, maar een gezond ontbijt en lunch aanbieden met gezonde voeding en fruit. Dat gezonde voeding op school verkrijgbaar is, is niet alleen belangrijk om overgewicht van kinderen te verminderen maar kinderen presteren beter als ze gezond eten. Leerprestaties en concentratie worden slecht be´nvloed door suikers.

Gerelateerde items


dieet nieuwsdietenvoedingswaardeslanke receptendietistentipsboeken
gratis inschrijven·home·helpdesk·contact·links·privacy·disclaimer
Ook je gewicht beheersen? Schrijf je nu GRATIS in. Klik nu hier om in te schrijven
Gebruiker Password paswoord vergeten? · Inschrijven

Doe nu mee!


het laatste dieetnieuws
Gezonde voeding eist meer proefdieren Rotterdam gaat strijd aan overgewicht jongeren Snacks en snoep niet meer op scholen Bewegen beter voor gezondheid Slank zonder dieet


what's on my mind
Anke: Die chocolade is ook veelste lekker Rik: Yes weer een mijlpaal behaald : 95 KG Anna: Geen zin om te lijnen vandaag Bas: Heerlijke fruitdag vandaag! Caroline: Lekker zeg, klaar met mijn dieet!


Gesponsorde koppelingen