« Terug naar het nieuwsoverzicht

Rotterdam gaat strijd aan overgewicht jongeren

Rotterdam wil het overgewicht van de Rotterdamse jeugd gaan aanpakken en bestrijden met een totaalaanpak voor een gezonde leefstijl van leerlingen door het programma Super Fit. Het programma Super Fit, de Rotterdamse aanpak voor de bevordering van een gezonde leefstijl voor leerlingen in het voortgezet onderwijs. De toename van overgewicht onder de Rotterdamse jeugd is een zorgwekkende ontwikkeling. Veel scholieren hebben een ongezonde levensstijl. Het goede nieuws is dat met Super Fit overgewicht voorkomen en aangepakt kan worden. Door overgewicht lopen de jongeren niet alleen het risico voor de gezondheid maar worden ze ook beperkt in hun bewegingsvrijheid bij sport, spel en dagelijkse activiteiten. Overgewicht kan ook leiden tot gedragsproblemen en een negatief zelfbeeld. Met het programma Super Fit pakken scholen het initiatief op om jongeren een gezonde leefstijl aan te leren. Het lespakket is gebaseerd op drie leerlijnen: sport en bewegen, conditie en voeding. Dit schooljaar is het programma Super Fit gestart op 10 scholen in het voortgezet onderwijs. Een actieve kennismaking met verschillende takken van sport, variërend van basketbal tot streetdance, met een naschoolse competitie voor Super Fit scholen, in een Super Fit team. De leerlingen leren bovendien zelfstandig gezonde maaltijden samenstellen en koken. Alle onderdelen en activiteiten komen samen tijdens ‘The Final’ in Ahoy, in juni 2008. De Super Fit teams en andere schoolteams spelen dan hun eindtoernooi. Super Fit is een onderdeel van het Actieprogramma Voeding en Beweging. Binnen dit programma werkt de gemeente Rotterdam samen met scholen aan de bestrijding van bewegingsarmoede en verkeerde voedingsgewoonten.

Gerelateerde items


dieet nieuwsdietenvoedingswaardeslanke receptendietistentipsboeken
gratis inschrijven·home·helpdesk·contact·links·privacy·disclaimer
Ook je gewicht beheersen? Schrijf je nu GRATIS in. Klik nu hier om in te schrijven
Gebruiker Password paswoord vergeten? · Inschrijven

Doe nu mee!


het laatste dieetnieuws
Gezonde voeding eist meer proefdieren Rotterdam gaat strijd aan overgewicht jongeren Snacks en snoep niet meer op scholen Bewegen beter voor gezondheid Slank zonder dieet


what's on my mind
Anke: Die chocolade is ook veelste lekker Rik: Yes weer een mijlpaal behaald : 95 KG Anna: Geen zin om te lijnen vandaag Bas: Heerlijke fruitdag vandaag! Caroline: Lekker zeg, klaar met mijn dieet!


Gesponsorde koppelingen