« Terug naar het nieuwsoverzicht

Nederlander kiest zelf

Als het over voeding gaat willen de Nederlanders zelf kunnen kiezen, bij besluitvorming om welke keuze het gaat betreffende de aankoop van welke voedingsmiddelen. Invloeden van buitenaf kunnen hun keuze nauwelijks beÔnvloeden, zoals adviezen van maatschappelijke organisaties en/of overheid. De consument laat haar keuze bepalen de eerste plaats door kwaliteit, versheids en prijs. De Nederlander vindt dat genieten op z'n tijd moet kunnen en vindt ook dat hij zelf verantwoordelijk is voor de eigen gezondheid, verwacht weinig heil van overheidsmaatregelen zoals een accijnsverhoging op ongezonde voeding of de verhoging van de premie voor de ziektekostenverzekering voor mensen met zwaar overgewicht. Gezond en duurzaam zijn prima, maar mogen nauwelijks iets extra kosten. Wel wordt er meer gelet of een product een gezondheidslogo heeft en kijkt men meer naar de ingrediŽnten op de verpakking van een product.

Gerelateerde items


dieet nieuwsdietenvoedingswaardeslanke receptendietistentipsboeken
gratis inschrijven·home·helpdesk·contact·links·privacy·disclaimer
Ook je gewicht beheersen? Schrijf je nu GRATIS in. Klik nu hier om in te schrijven
Gebruiker Password paswoord vergeten? · Inschrijven

Doe nu mee!


het laatste dieetnieuws
Gezonde voeding eist meer proefdieren Rotterdam gaat strijd aan overgewicht jongeren Snacks en snoep niet meer op scholen Bewegen beter voor gezondheid Slank zonder dieet


what's on my mind
Anke: Die chocolade is ook veelste lekker Rik: Yes weer een mijlpaal behaald : 95 KG Anna: Geen zin om te lijnen vandaag Bas: Heerlijke fruitdag vandaag! Caroline: Lekker zeg, klaar met mijn dieet!


Gesponsorde koppelingen