« Terug naar het nieuwsoverzicht

Bouwvakkers zware jongens

Bouwvakkers met bovenmatig gewicht moeten afvallen. Om langer gezond aan het werk te blijven in de bouw, gaat de sector het bovenmatig overgewicht onder het personeel aanpakken. In de bouw kampt gemiddeld 64 procent van de werknemers met overgewicht, het gemiddelde van de Nederlandse volwassenen is daarentegen 50 procent. Onder de bouwvakkers heeft 15 procent obesitas, terwijl het landelijk gemiddelde 10 procent bedraagt. Met deze cijfers kondigde de Stichting Arbouw, een samenwerkingsverband van werkgevers en vakbonden in de bouw, maandag op een bouwplaats in Rotterdam aan dat het tijd wordt voor actie. Volgens de sector is er een gezonde leefstijl nodig, en met het oog op de vergrijzing, om de gemiddeld steeds oudere bouwvakkers in Nederland langer aan de slag te houden.

Gerelateerde items


dieet nieuwsdietenvoedingswaardeslanke receptendietistentipsboeken
gratis inschrijven·home·helpdesk·contact·links·privacy·disclaimer
Ook je gewicht beheersen? Schrijf je nu GRATIS in. Klik nu hier om in te schrijven
Gebruiker Password paswoord vergeten? · Inschrijven

Doe nu mee!


het laatste dieetnieuws
Gezonde voeding eist meer proefdieren Rotterdam gaat strijd aan overgewicht jongeren Snacks en snoep niet meer op scholen Bewegen beter voor gezondheid Slank zonder dieet


what's on my mind
Anke: Die chocolade is ook veelste lekker Rik: Yes weer een mijlpaal behaald : 95 KG Anna: Geen zin om te lijnen vandaag Bas: Heerlijke fruitdag vandaag! Caroline: Lekker zeg, klaar met mijn dieet!


Gesponsorde koppelingen