Zes keer per dag eten

Wanneer je de maaltijden over zes momenten per dag verspreid, blijft je bloedsuikerspiegel constanter. De constante bloedsuikerspiegel zorgt er voor dat je niet overvallen wordt door een hongergevoel, waardoor je sneller (en meer) zult eten. Door je dagelijkse voeding over zes kleine porties per dag te verspreiden, zul je dus minder trek hebben in grote porties, en daardoor sneller afvallen.

Het lichaam heeft moeite met het verwerken van grote maaltijden. Het teveel zal worden opgeslagen als vetreserve. Kleine porties kan het lichaam sneller en helemaal verwerken. Je bloedsuikerspiegel blijft de hele dag in balans en draagt bij aan een algeheel welbevinden in de vorm van de hele dag energie, zonder hongergevoel.

Tussen de maaltijden door dien je minimaal twee uur eetpauze in te lassen. Daarmee geef je het lichaam de tijd om de maaltijden te verwerken. Je kunt tussendoor water of groene thee drinken. Veel drinken zorgt voor een snelle afvoer van afvalstoffen. Als je te weinig drinkt, kan dit leiden tot hoofdpijn en vermoeidheid.

Zorg voor voldoende beweging als je af wilt vallen. Als je niet zo’n sporter bent, kun je andere vormen van beweging zoeken die wel bij je passen. Doe je dagelijkse dingen bijvoorbeeld met meer beweging. Pak de fiets in plaats van de auto. Ga na het eten een wandeling maken. Ga op zondagochtend zwemmen of maak op vrijdagavond een strandwandeling. Geef je op voor dansles of loop als vrijwilliger met de collectebus. Er zal vast iets te verzinnen zijn die je leuk vindt en waarbij je het lichaam ongemerkt de nodige dagelijkse beweging mee geef.

De combinatie van de kleinere maaltijden en meer beweging, zullen ervoor zorgen dat je langzaam maar zeker in gewicht zult afnemen. Het zal niet met kilo’s tegelijk gaan, maar op den duur zul je zeker resultaten op de weegschaal boeken.

dieet nieuwsdietenvoedingswaardeslanke receptendietistentipsboeken
gratis inschrijven·home·helpdesk·contact·links·privacy·disclaimer
Ook je gewicht beheersen? Schrijf je nu GRATIS in. Klik nu hier om in te schrijven
Gebruiker Password paswoord vergeten? · Inschrijven

Doe nu mee!


het laatste dieetnieuws
Gezonde voeding eist meer proefdieren Rotterdam gaat strijd aan overgewicht jongeren Snacks en snoep niet meer op scholen Bewegen beter voor gezondheid Slank zonder dieet


what's on my mind
Anke: Die chocolade is ook veelste lekker Rik: Yes weer een mijlpaal behaald : 95 KG Anna: Geen zin om te lijnen vandaag Bas: Heerlijke fruitdag vandaag! Caroline: Lekker zeg, klaar met mijn dieet!


Gesponsorde koppelingen