Yoghurt dieet

Het yoghurt dieet is een dieet dat bestaat uit het consumeren van een dagelijkse hoeveelheid yoghurt naast een energiebeperkend dieet. Het dieet leidt volgens een Amerikaans onderzoek aan de universiteit in Tennessee tot 20% meer lichaamsverlies en 60% meer vetverlies dan een dieet met eenzelfde aantal calorieŽn, maar dan zonder de yoghurt. Het calcium in de yoghurt zou de enzymen die verantwoordelijk zijn voor de vetverbranding stimuleren.

Het dieet wordt genomen als volgt:

Week 1 en 2:

De eerste twee weken neem je de ene dag 2 liter magere yoghurt (eventueel Optimel).

De andere dag moet bestaan uit:

+ 3 porties magere yoghurt
+ 3 sneden brood met mager beleg
+ 3 appels
+ Groente, aardappel en mager vlees of vis

Week 3:
In week 3 neem wissel je twee achtereenvolgende dagen af waar je eet zoals hierboven vermeld, met 1 yoghurtdag.

Week 4:
In week 4 wissel je drie achtereenvolgende dagen af met een dag zoals hierboven vermeld.

Beperk de inname van calorieŽn tijdens de dagen dat andere voeding gebruikt mag worden tot niet meer dan 1000 calorieŽn. Bij duizeligheid mag je een druivensuiker nemen. Sporters dienen slechts 1 yoghurtdag per week aan te houden. Het lichaam haalt het tekort aan koolhydraten wat het nodig heeft voor een deel uit de spieren. Het is daarom beslist onverstandig het dieet langer dan vier weken te volgen. Het nadeel van het dieet is dat het erg eenzijdig is. Bovendien schijnt de wetenschapper die het onderzoek heeft verricht tevens een bedrijf te runnen dat zuivel als afslankmiddel op de markt brengt. Je kunt je dus afvragen hoe betrouwbaar de resultaten uit het onderzoek in werkelijkheid zijn.

dieet nieuwsdietenvoedingswaardeslanke receptendietistentipsboeken
gratis inschrijven·home·helpdesk·contact·links·privacy·disclaimer
Ook je gewicht beheersen? Schrijf je nu GRATIS in. Klik nu hier om in te schrijven
Gebruiker Password paswoord vergeten? · Inschrijven

Doe nu mee!


het laatste dieetnieuws
Gezonde voeding eist meer proefdieren Rotterdam gaat strijd aan overgewicht jongeren Snacks en snoep niet meer op scholen Bewegen beter voor gezondheid Slank zonder dieet


what's on my mind
Anke: Die chocolade is ook veelste lekker Rik: Yes weer een mijlpaal behaald : 95 KG Anna: Geen zin om te lijnen vandaag Bas: Heerlijke fruitdag vandaag! Caroline: Lekker zeg, klaar met mijn dieet!


Gesponsorde koppelingen