Streep-je-Slank dieet

Het Streep-je-Slank dieet werd ontwikkeld door het weekblad Margriet. Het bleek een succes. Veel vrouwen volgen het dieet via het weekblad of via internet. Inmiddels is er ook een boek uitgebracht met recepten.

Werkwijze
Het Streep-je-Slank dieet is gebaseerd op een gevarieerd dagmenu dat rond de 1300 kilocalorieŽn ligt. Voedingsmiddelen die noodzakelijk zijn voor de gezondheid, worden verdeeld in vijf groepen. Groep ťťn vertegenwoordigt aardappelen, brood, pasta, rijst en peulvruchten. Groep twee is voor smeersels, sauzen en soepen. Groep drie is voor zuivelproducten. Groep vier is bestemd voor vlees, vis, gevogelte en eieren. Groep vijf is voor de groente en fruit. Groep zes is voor extraatjes. De groepen hebben allemaal een aantal vakjes. Het Streep-je-Slank dieet werkt met tabellen. Deze tabellen kun je gebruiken om de vakjes weg te strepen. Elk voedingsmiddel heeft een aantal punten. De meest voorkomende staan in het boek van Streep-je-Slank. Als er een product niet in de lijst voorkomt, raadpleeg je de verpakking voor het aantal kilocalorieŽn. Voor het berekenen van het aantal punten tel je het aantal calorieŽn per 100 gram en dat deel je door 10. Telkens als je iets uit de verschillende groepen eet, streep je de vakjes aan de hand van het aantal punten weg. Zo eet je gevarieerd en kom je niet boven de 1300 calorieŽn uit. Naast de maaltijden mag je onbeperkt mineraal water, koffie en thee zonder suiker en melk (zoetjes mogen wel) drinken. Drink minimaal twee liter vocht per dag.

Te verwachten resultaat:
Je kunt met het Streep-je-slank dieet 6 kilo in drie weken afvallen.

Voordelen
De kans is groot dat je (mits je het dieet streng volgt) in het begin iedere week een kilo gewicht verliest. Het gaat niet snel, maar het voordeel is dat de maaltijden goed met een gezin zijn te combineren en door de variatie makkelijk zijn vol te houden. Omdat dit dieet langere tijd is vol te houden, kun je uiteindelijk behaalde streefgewicht ook goed bijhouden.

Nadelen
In het begin is het belangrijk om de keukenschaal te hanteren en de hoeveelheden exact af te wegen. Het afstrepen van alles wat je eet, kost tijd en moeite en waarschijnlijk net zoveel discipline als het dieet zelf.

Extraís
Via de website van het Streep-je-Slank dieet kun je lid worden en online je dagelijkse punten bijhouden, ook de punten die je krijgt voor extra beweging. Lees hier ook de succesverhalen. Je kunt er het Streep-je-Slank dagboek bestellen, waarmee je drie maanden je dieet bij kunt houden.Gerelateerde literatuur
dieet nieuwsdietenvoedingswaardeslanke receptendietistentipsboeken
gratis inschrijven·home·helpdesk·contact·links·privacy·disclaimer
Ook je gewicht beheersen? Schrijf je nu GRATIS in. Klik nu hier om in te schrijven
Gebruiker Password paswoord vergeten? · Inschrijven

Doe nu mee!


het laatste dieetnieuws
Gezonde voeding eist meer proefdieren Rotterdam gaat strijd aan overgewicht jongeren Snacks en snoep niet meer op scholen Bewegen beter voor gezondheid Slank zonder dieet


what's on my mind
Anke: Die chocolade is ook veelste lekker Rik: Yes weer een mijlpaal behaald : 95 KG Anna: Geen zin om te lijnen vandaag Bas: Heerlijke fruitdag vandaag! Caroline: Lekker zeg, klaar met mijn dieet!


Gesponsorde koppelingen