Sonja Bakker dieet

Sonja Bakker is een gewichtsconsulente uit Avenhorn, een klein plaatsje in Noord-Holland. Ze is razend populair geworden met haar dieetadviezen uit haar eerste boek “Bereik je ideale gewicht”. Er was geen uigever voor het boek te vinden en daarom heeft Sonja Bakker het boek in eigen beheer uitgegeven. Het werd een enorm succes. Het volgen van haar dieetadviezen heeft een eigen werkwoord opgeleverd, het “sonjabakkeren”. Ze is regelmatig te gast als voedingsdeskundige bij diverse televisieprogramma’s. In haar magazine staan weekmenu’s en onderwerpen over verantwoord eten en alles wat met gewichtbeheersing te maken heeft.

Zo werkt het
Het Sonja Bakker dieet bestaat uit samengestelde weekmenu’s voor de man en voor de vrouw. Door het volgen van de menu’s krijg je minder calorieën naar binnen, waardoor je afvalt. De menu’s zijn goed te volgen. Ze zijn gevarieerd samengesteld en als je ze nauwkeurig volgt, krijg je voldoende voedingswaarde binnen.

Voordelen
De kant-en-klare menu’s worden samengesteld met overal verkrijgbare producten. De menu’s zijn makkelijk klaar te maken en worden door het hele gezin over het algemeen als smakelijk gezien. Het dieet kost geen extra geld. De weekmenu’s worden compleet met boodschappenlijsten aangeboden. Je kunt met de boodschappenlijst alles voor de hele week in huis halen.

Nadelen
Er is kritiek op de dieetadviezen van Sonja Bakker. Het Voedingscentrum is van mening dat de afvalmethode van Sonja Bakker te weinig inzicht biedt op de langere termijn. Door de kant-en-klare menulijstjes zouden de afvallers niet zelfstandig tot verstandige keuzes in het samenstellen van volwaardige en toch energiebeperkte maaltijden kunnen komen. Je mag dagen ruilen in de wekelijkse menu’s, maar je mag geen onderlinge maaltijden ruilen. Je dient de samenstellingen strikt te volgen. Je mag wel uit lijstjes met voedingsgroepen voor alternatieven kiezen.

Extra’s
Sonja Bakker heeft een aantal boeken geschreven waarin ze dieetadviezen geeft met complete weekmenu’s. Haar eerste boek heeft de titel “Bereik je ideale gewicht”. Daarnaast heeft ze nog vijf andere boeken geschreven met hetzelfde concept: “Bereik en behoud je ideale gewicht”, “Zomerslank met Sonja”, “Gezond genieten met Sonja”, “Bereik je ideale gewicht voor kinderen en tieners” en “Verleg je grenzen met Sonja en Rik”. Sonja Bakker heeft een eigen tweemaandelijks tijdschrift. Je kunt via haar website online een persoonlijk dieet volgen en je kunt een Sonja Bakker- gewichtsconsulente in je buurt bezoeken.

dieet nieuwsdietenvoedingswaardeslanke receptendietistentipsboeken
gratis inschrijven·home·helpdesk·contact·links·privacy·disclaimer
Ook je gewicht beheersen? Schrijf je nu GRATIS in. Klik nu hier om in te schrijven
Gebruiker Password paswoord vergeten? · Inschrijven

Doe nu mee!


het laatste dieetnieuws
Gezonde voeding eist meer proefdieren Rotterdam gaat strijd aan overgewicht jongeren Snacks en snoep niet meer op scholen Bewegen beter voor gezondheid Slank zonder dieet


what's on my mind
Anke: Die chocolade is ook veelste lekker Rik: Yes weer een mijlpaal behaald : 95 KG Anna: Geen zin om te lijnen vandaag Bas: Heerlijke fruitdag vandaag! Caroline: Lekker zeg, klaar met mijn dieet!


Gesponsorde koppelingen