Raw Food dieet

Raw Food is een dieettrend die deze eeuw is over komen waaien uit de Verenigde Staten. Het dieet wordt gepromoot door Hollywoodsterren, waaronder Demi Moore. Het Raw Food dieet bestaat uit voeding dat niet gekookt, gebakken of gebraden wordt. De dagelijkse maaltijden bevatten groente, fruit, noten, bonen, zaden, zeewier, wilde planten en gekiemde granen. De voedingsmiddelen mogen niet worden gekookt of gebakken. Niets mag worden verhit boven de eigen lichaamstemperatuur (vertaald naar 45 graden Celsius). Sommigen voegen rauwe vis, rauwe eieren of rauwe melk toe aan het dieet, maar oorspronkelijk mag dat niet. Koffie en zwarte thee passen niet in het Raw Food dieet. Kruidenthee mag wel. Rode wijn is toegestaan, maar andere alcoholische dranken niet. Dat heeft te maken met de productie van wijn. Om wijn te maken komt er geen verhitting aan te pas.

Volgens het Raw Food dieetprincipe, gaat de levenskracht van voeding verloren als je het verhit. Door koken of bakken gaan veel mineralen, vitamines en enzymen verloren. Door het voedsel niet te koken, krijg je meer voedingsenzymen in het spijsverteringstelsel en hoeft je lichaam zelf minder enzymen aan te maken. Het Raw Food dieet geeft je daarom meer energie. Aanhangers beweren dat je door het Raw Food dieet van een depressie af kunt komen, omdat het je door het dieet een verbeterd emotioneel evenwicht bereikt. Ook wordt gesuggereerd dat mensen door het dieet genezen zijn van ziektes als kanker, overgewicht en diabetes type 2. Er wordt echter nog veel wetenschappelijk onderzoek naar gedaan om die beweringen te staven.

Voordeel
Het Raw Food dieet zorgt niet alleen dat je gaat afvallen, het ontdoet je lichaam ook van gifstoffen. Rauw voedsel bevat enzymen en microbacteriŽn die bij verhitting vernietigd zouden worden. Nu komen ze in je lichaam en bevorderen daar de stofwisseling en versterken het immuunsysteem.

Nadeel
Veel voedingsmiddelen zijn giftig als ze niet verhit worden. Denk bijvoorbeeld aan spruitjes en aardappelen. Zo kan het eten van bepaalde rauwe voedingsmiddelen leiden tot een voedselvergiftiging. Een dieet dat enkel uit rauwe voedingsmiddelen is samengesteld, leidt op den duur op tekorten aan ijzer, vitaminen B2, B12 en calcium.

dieet nieuwsdietenvoedingswaardeslanke receptendietistentipsboeken
gratis inschrijven·home·helpdesk·contact·links·privacy·disclaimer
Ook je gewicht beheersen? Schrijf je nu GRATIS in. Klik nu hier om in te schrijven
Gebruiker Password paswoord vergeten? · Inschrijven

Doe nu mee!


het laatste dieetnieuws
Gezonde voeding eist meer proefdieren Rotterdam gaat strijd aan overgewicht jongeren Snacks en snoep niet meer op scholen Bewegen beter voor gezondheid Slank zonder dieet


what's on my mind
Anke: Die chocolade is ook veelste lekker Rik: Yes weer een mijlpaal behaald : 95 KG Anna: Geen zin om te lijnen vandaag Bas: Heerlijke fruitdag vandaag! Caroline: Lekker zeg, klaar met mijn dieet!


Gesponsorde koppelingen