Het South Beach Dieet

Het South Beach dieet is ontwikkeld door de Amerikaanse cardioloog dr. Arthur Agatson. Het dieet werd ontwikkeld voor personen die door het verliezen van overgewicht hun hart- en vaatproblemen zouden verminderen. Dr. Agatson noemt het geen dieet, maar levenswijze. In principe komt het er op neer dat slechte koolhydraten zoals wit brood en witte pasta moet worden vervangen voor goede koolhydraten, zoals zilvervliesrijst en volkoren pasta. Het dieet verloopt in drie fasen.

Fase 1
De eerste fase van het South Beach dieet duurt twee weken. Het is gericht op het stabiliseren van de bloedsuikerspiegel. Je mag alleen producten eten met een lage glycemische index. Dit zijn vooral verse groenten en groentesappen (niet alle soorten), vis en schaaldieren, mager vlees en gevogelte zonder vel, wat zuivel, eieren en tofu. Tijdens deze fase verdwijnt je zoete trek.

Fase 2
Gedurende de tweede fase voeg je steeds meer (goede!) koolhydraten toe aan je dieet. Je moet uit zien te vinden hoeveel koolhydraten voor jou zijn toegestaan. Kom je weer aan, dan doe je een stapje terug.

Fase 3
De derde fase gaat in op het moment dat je streefgewicht is bereikt. Je houdt je nog steeds aan de richtlijnen van het South Beach dieet. In principe mag je alles eten wat is toegestaan, mits je er niet van aankomt. Ben je toch aangekomen, dan schakel je terug naar fase 1.

Het dieet dient ondersteund te worden door minimaal dertig minuten per dag aan beweging te doen. Beweging zorgt er ook voor dat het streefgewicht behouden kan worden. Je hoeft niet intensief te sporten. Het gaat erom dat je de beweging iedere dag vol kunt houden. Denk aan zwemmen, wandelen of doe mee aan het programma “Nederland in beweging”.

Voordelen
Omdat je drie fasen doorloopt, wen je geleidelijk aan een nieuw eetpatroon. De verschillende fases zorgen ervoor dat er niet snel een jojo-effect optreedt.

Nadelen
In de eerste fase krijg je niet veel voedingsmiddelen binnen. Laat deze fase dan ook niet te lang duren. Om succes te boeken, moet je de drie fases allemaal strikt volgen.

Extra’s
In het South Beach dieet boekje “Goede vetten goede koolhydraten” staan voedingstabellen en een uitgebreide glycemische index zodat je de juiste keuze in voedingsmiddelen kunt maken. Over de dieet methode is het boek “Het South Beach”geschreven. Er zijn ook kookboeken verkrijgbaar.

dieet nieuwsdietenvoedingswaardeslanke receptendietistentipsboeken
gratis inschrijven·home·helpdesk·contact·links·privacy·disclaimer
Ook je gewicht beheersen? Schrijf je nu GRATIS in. Klik nu hier om in te schrijven
Gebruiker Password paswoord vergeten? · Inschrijven

Doe nu mee!


het laatste dieetnieuws
Gezonde voeding eist meer proefdieren Rotterdam gaat strijd aan overgewicht jongeren Snacks en snoep niet meer op scholen Bewegen beter voor gezondheid Slank zonder dieet


what's on my mind
Anke: Die chocolade is ook veelste lekker Rik: Yes weer een mijlpaal behaald : 95 KG Anna: Geen zin om te lijnen vandaag Bas: Heerlijke fruitdag vandaag! Caroline: Lekker zeg, klaar met mijn dieet!


Gesponsorde koppelingen