Energieverrijkt dieet

Het energieverrijkt dieet is een dieet dat door ziekenhuizen aan patiŽnten wordt aanbevolen om aan te sterken en in gewicht aan te komen. Het bestaat uit een aangepaste voeding met een verhoogde voedingswaarde (lees: meer calorieŽn). Het energieverrijkt dieet draagt bij aan de verbetering van de conditie en de weerstand. Het dieet werkt niet snel, maar op den duur kan men goede resultaten bereiken.

Werkwijze:
Het energieverrijkte dieet bestaat uit een aantal richtlijnen:
Kies producten waar veel calorieŽn in zitten.
Kies voor volvette kaas, volle melk en roomboter. Neem mayonaise in plaats van halvanaise. Neem gewone frisdrank in plaats van de light-varianten.

Vul de voeding aan met extraís.
Je kunt de maaltijden bereiden met extraís als opgeklopte room, crŤme fraÓche, roomboter en dergelijke om er meer voedingswaarde aan toe te voegen.

Las extra maaltijden in.
Neem naast de drie hoofdmaaltijden ook drie kleine tussenmaaltijden.

In plaats van vaste, vloeibare gerechten kiezen.
Van vloeibare gerechten kun je meer nemen en zit je minder snel vol. Denk aan drinkontbijt, pap, volle yoghurt, roomsoep en dergelijke.

Gebruik dieetproducten.
Vul je maaltijden aan met een dieetproduct als drinkvoeding of preparaten in poedervorm om extra calorieŽn binnen te krijgen.
Minimaal dien je dagelijks het volgende te eten (richtlijn voor volwassen persoon):

Vijf tot zeven sneetjes brood, 3 tot 5 aardappelen, 2 tot 3 bekers zuiveldrank, 3 tot 4 groentelepels groente, 2 stuks fruit, 1 tot 2 plakken volvette kaas, 1 tot 2 plakken vleeswaar, 100 gram vlees, tofu, vis of kip, roomboter voor elke boterham en koken(olie of bak-en braadproduct mag ook), anderhalf liter vocht.

dieet nieuwsdietenvoedingswaardeslanke receptendietistentipsboeken
gratis inschrijven·home·helpdesk·contact·links·privacy·disclaimer
Ook je gewicht beheersen? Schrijf je nu GRATIS in. Klik nu hier om in te schrijven
Gebruiker Password paswoord vergeten? · Inschrijven

Doe nu mee!


het laatste dieetnieuws
Gezonde voeding eist meer proefdieren Rotterdam gaat strijd aan overgewicht jongeren Snacks en snoep niet meer op scholen Bewegen beter voor gezondheid Slank zonder dieet


what's on my mind
Anke: Die chocolade is ook veelste lekker Rik: Yes weer een mijlpaal behaald : 95 KG Anna: Geen zin om te lijnen vandaag Bas: Heerlijke fruitdag vandaag! Caroline: Lekker zeg, klaar met mijn dieet!


Gesponsorde koppelingen