EGA

EGA Nederland BV is een bedrijf dat in 1980 werd opgericht door Annie Disseldorp. Zij woog zelf 50 kilo te veel en heeft uit eigen ervaring een cursus afslanken bedacht. Het dieet werd gebaseerd op dagelijks gezond voedsel aan de hand van een eetwijzer. Intussen is de EGA-methode een begrip geworden. Via de website zijn diverse voedingsproducten verkrijgbaar, waaronder kant-en-klare maaltijden.

Je kunt je aanmelden via de website. Er zijn veel consulenten in dienst van EGA die cursussen door het hele land geven. Het inschrijfgeld is 10 euro en als je de cursus wekelijks bezoekt, betaal je 6 euro per keer. De cursus duurt net zolang als je wilt of tot het moment dat je het streefgewicht hebt bereikt. Je kunt ook deelnemen aan een schriftelijke cursus. De cursus leert mensen met overgewicht omgaan met voedingswaarden van producten voor normale maaltijden, waarbij je geen honger hoeft te lijden en toch in gewicht afneemt. Het motto van EGA is: bewust worden van een gezonde leefwijze. Het is overigens niet alleen geschikt voor mensen met overgewicht. De eetwijze is ook bijzonder geschikt voor mensen met ondergewicht, die juist willen aankomen.

Werkwijze:
De cursist leert een gevarieerde maaltijd samen te stellen waarbij de hoeveelheden exact moeten worden afgewogen om gewicht te verliezen. Wanneer het streefgewicht is bereikt, leert de cursist het streefgewicht in stand te houden.

Te verwachten resultaat:
Met de EGA-methode val je gemiddeld 2 tot 3 pond per week af.

Voordelen:
Het voordeel van de EGA-methode dat je veel inzicht krijgt in voedingswaarden. Je kunt met alledaagse producten gewicht verliezen, mits je de juiste samenstelling kent. De methode verveelt niet en je kunt het voor de rest van je leven toepassen en zodoende precies op je streefgewicht blijven. De bijeenkomsten zorgen voor een stok achter de deur.

Nadelen:
Het grootste nadeel van het dieet is dat je alle hoeveelheden van je maaltijd constant nauwkeurig moet wegen.

Extra’s:
Er zijn twee receptenboeken verkrijgbaar, elk met meer dan 135 EGA recepten. Annie Disseldorp heeft ook het EGA-boek “Appeltje Eitje” geschreven waarin keuzelijsten staan met voor dertien weken complete weekmenu’s.Gerelateerde literatuur
dieet nieuwsdietenvoedingswaardeslanke receptendietistentipsboeken
gratis inschrijven·home·helpdesk·contact·links·privacy·disclaimer
Ook je gewicht beheersen? Schrijf je nu GRATIS in. Klik nu hier om in te schrijven
Gebruiker Password paswoord vergeten? · Inschrijven

Doe nu mee!


het laatste dieetnieuws
Gezonde voeding eist meer proefdieren Rotterdam gaat strijd aan overgewicht jongeren Snacks en snoep niet meer op scholen Bewegen beter voor gezondheid Slank zonder dieet


what's on my mind
Anke: Die chocolade is ook veelste lekker Rik: Yes weer een mijlpaal behaald : 95 KG Anna: Geen zin om te lijnen vandaag Bas: Heerlijke fruitdag vandaag! Caroline: Lekker zeg, klaar met mijn dieet!


Gesponsorde koppelingen