Het brooddieet
Het brooddieet (of broodwisseldieet) werd in 1984 bedacht door de Nederlandse arts dr. C.M. de Vos. Het basisprincipe van het dieet bestaat uit het om de dag alleen brood eten. Op de andere dagen mag je normaal eten. In de jaren negentig was dit dieet razend populair. In donker brood (meergranen en volkorenbrood) zit veel vezels. Die vezels geven een verzadigd gevoel. Je zit sneller vol en je hebt minder behoefte aan meer eten. Brood zit bovendien vol met vitamine B en mineralen. Het bevat weinig vet.
Werkwijze
Wissel dagen af. De ene dag eet je alleen (bij voorkeur donker) brood. Je mag er onbeperkt water, thee en koffie (zonder suiker en melk) bij drinken. De andere dagen eet je normaal. Eet dan wel gezond, met voldoende groente en fruit.
Te verwachten resultaat
Met het brooddieet kun je twee kilo per week afvallen (als je er ook veel bij gaat bewegen).
Voordelen
Het is een goedkoop en niet ingewikkeld dieet.
Nadelen
Het brooddieet mag niet langer dan zes weken worden gedaan. Sommige mensen krijgen maagklachten van het dieet, vooral als ze het een tijdlang doen. Ga niet door met het dieet als je er last van je maag van krijgt.