Brooddieet

Het brooddieet
Het brooddieet (of broodwisseldieet) werd in 1984 bedacht door de Nederlandse arts dr. C.M. de Vos. Het basisprincipe van het dieet bestaat uit het om de dag alleen brood eten. Op de andere dagen mag je normaal eten. In de jaren negentig was dit dieet razend populair. In donker brood (meergranen en volkorenbrood) zit veel vezels. Die vezels geven een verzadigd gevoel. Je zit sneller vol en je hebt minder behoefte aan meer eten. Brood zit bovendien vol met vitamine B en mineralen. Het bevat weinig vet.

Werkwijze
Wissel dagen af. De ene dag eet je alleen (bij voorkeur donker) brood. Je mag er onbeperkt water, thee en koffie (zonder suiker en melk) bij drinken. De andere dagen eet je normaal. Eet dan wel gezond, met voldoende groente en fruit.

Te verwachten resultaat
Met het brooddieet kun je twee kilo per week afvallen (als je er ook veel bij gaat bewegen).

Voordelen
Het is een goedkoop en niet ingewikkeld dieet.

Nadelen
Het brooddieet mag niet langer dan zes weken worden gedaan. Sommige mensen krijgen maagklachten van het dieet, vooral als ze het een tijdlang doen. Ga niet door met het dieet als je er last van je maag van krijgt.

dieet nieuwsdietenvoedingswaardeslanke receptendietistentipsboeken
gratis inschrijven·home·helpdesk·contact·links·privacy·disclaimer
Ook je gewicht beheersen? Schrijf je nu GRATIS in. Klik nu hier om in te schrijven
Gebruiker Password paswoord vergeten? · Inschrijven

Doe nu mee!


het laatste dieetnieuws
Gezonde voeding eist meer proefdieren Rotterdam gaat strijd aan overgewicht jongeren Snacks en snoep niet meer op scholen Bewegen beter voor gezondheid Slank zonder dieet


what's on my mind
Anke: Die chocolade is ook veelste lekker Rik: Yes weer een mijlpaal behaald : 95 KG Anna: Geen zin om te lijnen vandaag Bas: Heerlijke fruitdag vandaag! Caroline: Lekker zeg, klaar met mijn dieet!


Gesponsorde koppelingen