Bloedgroep Dieet

Het Bloedgroep Dieet is bedacht door een Amerikaanse natuurarts, genaamd Peter DíAdamo. Het dieet is gebaseerd op de verschillende bloedgroepen. Er zijn vier bloedgroepen: O, A, B en AB. Positief of negatief is bij het bloedgroep dieet niet van belang. Uit onderzoek is gebleken dat de bloedgroep iets zegt over het goed of slecht functioneren van de stofwisseling. Iemand met bloedgroep O kan bijvoorbeeld prima vlees eten, maar iemand met bloedgroep A beter niet. DíAdamo heeft boeken over het dieet geschreven. Bepaalde voedingsmiddelen kunnen leiden tot klachten, wanneer het niet is afgestemd op het type bloedgroep. Dit kan leiden tot diverse klachten, van koude handen tot chronische vermoeidheid, overgewicht en allergieŽn.

Werkwijze
Het Bloedgroep Dieet heeft voor iedere bloedgroep een programma (boekje) met voedingsmiddelen die bij de bloedgroep wel of niet gegeten mogen worden. Afhangende van je bloedgroep kies je uit het programma voedingsmiddelen die goed voor je zijn en mijd je de producten die niet goed zijn.

Naast de zaken die goed voor je zijn, zijn er een aantal algemene regels die voor iedere bloedgroep gelden. Zo moet je het gebruik van (veel) vet voorkomen. Eet veel groente en fruit, en dan natuurlijk bij voorkeur de soorten die bij je bloedgroep passen. Er zijn ook producten die neutraal zijn.

Te verwachten resultaat
Naast gewichtsverlies, zou je door het dieet te volgen je veel energieker voelen en minder snel moe.

Voordeel
Je kunt kiezen uit een lijst met producten die voor jou bloedgroep geschikt zijn. Je hoeft er verder niet bij na te denken en je hoeft geen calorieŽn te tellen. Je hoeft ook geen dure dingen in huis te halen.

Nadeel
Als je gezinsleden verschillende bloedgroepen hebben, is het dieet niet handig. Het is niet wetenschappelijk bewezen dat het dieet werkt. Voor sommigen betekent het volgen van het dieet een dusdanige aanpassing dat er risico ontstaat op den duur een tekort aan bepaalde voedingsmiddelen binnen te krijgen. Bijvoorbeeld zuivelproducten.

dieet nieuwsdietenvoedingswaardeslanke receptendietistentipsboeken
gratis inschrijven·home·helpdesk·contact·links·privacy·disclaimer
Ook je gewicht beheersen? Schrijf je nu GRATIS in. Klik nu hier om in te schrijven
Gebruiker Password paswoord vergeten? · Inschrijven

Doe nu mee!


het laatste dieetnieuws
Gezonde voeding eist meer proefdieren Rotterdam gaat strijd aan overgewicht jongeren Snacks en snoep niet meer op scholen Bewegen beter voor gezondheid Slank zonder dieet


what's on my mind
Anke: Die chocolade is ook veelste lekker Rik: Yes weer een mijlpaal behaald : 95 KG Anna: Geen zin om te lijnen vandaag Bas: Heerlijke fruitdag vandaag! Caroline: Lekker zeg, klaar met mijn dieet!


Gesponsorde koppelingen