Appeldieet

Het appeldieet bestaat uit een eenvoudig principe: eet voor elke maaltijd een appel, en je valt af. Bedenker van het appeldieet is de Amerikaanse voeding- en fitnessexpert Tammi Flynn. Ze heeft het principe van het eten van een appel uitgeprobeerd bij 346 mensen. Het bleek dat het gemiddelde gewichtsverlies op acht kilo per persoon zat.

Werkwijze
Je eet voor iedere maaltijd een appel. Appels bevatten veel vezels en geven direct een verzadigd gevoel. Omdat ze vol vitamines en mineralen zitten, zorgen ze voor een goede balans van de suikerspiegel. Je eet minder van de maaltijd omdat je al een vol gevoel hebt en dit gevoel blijft langer aanwezig dankzij een gunstige suikerspiegel. Flynn heeft over het dieet een boek (met de titel “Het Appeldieet” ) geschreven met tekst en uitleg. De maaltijden die zij in het boek voorstelt, bevatten veel eiwitten, koolhydraten met een lage glycemische index en goede vetten. Het dieet moet worden aangevuld met het drinken van minmaal twee liter water per dag en een flinke dosis beweging.

Te verwachten resultaat
Je kunt met het appeldieet een kilo per week aan gewicht verliezen.

Voordelen
Het dieet is goed vol te houden omdat je geen hongergevoel hebt. Dankzij de gunstige suikerspiegel heb je minder trek in tussendoortjes. Het eten van kleinere porties gaat zonder moeite. De snelle resultaten werken zeer stimulerend om het dieet vol te houden. De maaltijden in het boek zijn smakelijk en makkelijk te bereiden.

Nadelen
Met de appel voor de maaltijd alleen kom je er niet. De maaltijden moeten gezond worden samengesteld met weinig vet. Bewegen is ook een essentieel onderdeel van het dieet. Zonder beweging zal het dieet niet veel vruchten afwerpen. In appels zit een zuur dat op termijn je gebit kan aantasten. Poets dus goed je tanden na iedere maaltijd.

dieet nieuwsdietenvoedingswaardeslanke receptendietistentipsboeken
gratis inschrijven·home·helpdesk·contact·links·privacy·disclaimer
Ook je gewicht beheersen? Schrijf je nu GRATIS in. Klik nu hier om in te schrijven
Gebruiker Password paswoord vergeten? · Inschrijven

Doe nu mee!


het laatste dieetnieuws
Gezonde voeding eist meer proefdieren Rotterdam gaat strijd aan overgewicht jongeren Snacks en snoep niet meer op scholen Bewegen beter voor gezondheid Slank zonder dieet


what's on my mind
Anke: Die chocolade is ook veelste lekker Rik: Yes weer een mijlpaal behaald : 95 KG Anna: Geen zin om te lijnen vandaag Bas: Heerlijke fruitdag vandaag! Caroline: Lekker zeg, klaar met mijn dieet!


Gesponsorde koppelingen