Anti Candida Dieet

Het Anti Candida Dieet is een dieet dat bedoeld is om de schimmels die klachten veroorzaken uit het lichaam te bannen. De schimmel die Candida heet, veroorzaakt klachten in de darmen, vagina (witte vloed) en tussen de tenen (voetschimmel). Het Anti Candida Dieet is gebaseerd op het zogenaamde uithongeren van de schimmel. Je geeft ze niet meer wat ze lekker vinden, dus haal je al die zaken uit je voeding.

Werkwijze
Het Anti Candida Dieet bestaat uit het mijden van bepaalde voeding.

Niet toegestaan zijn:
+ Voedingsmiddelen die meer dan 15 procent koolhydraten bevatten, met uitzondering van gistvrij brood (bij voorkeur zuurdesembrood), zilvervliesrijst en aardappelen.
+ In plaats van zuurdesembrood mag volkoren pasta (gist- en suikervrij).
+ Geen geraffineerde suikers (snoep, koek, frisdrank en dergelijke).
+ Geen granen of graanproducten (brood, gewone pasta, pizza, muesli et cetera).
+ Geen schimmelhoudende producten (champignons, schimmelkaas en dergelijke).
+ Geen vruchten die zoet smaken, maar wel de zure (grapefruit, citroen, aalbessen en zo).
+ Geen koemelk (producten)
+ Geen varkensvlees of kalfsvlees.

Aanbevolen zijn:
+ Onbewerkte dingen, zoals groente, vooral veel rauwkost.
+ Vette vis (haring, makreel, sardientjes) en vetarme vis (krab, kreeft, koolvis en dergelijke).
+ Schapenvlees, lamsvlees, geitenvlees, kip en gevogelte, rundvlees.
+ Eieren (echter zachtgekookte eieren met mate).
+ Gedroogde zuidvruchten (mits er geen glucose aan is toegevoegd)

Je mag het voedsel wel grillen, koken en stomen, maar het liefst rauw eten. Liever niet frituren, bakken of braden en de barbecue kan de deur uit, want dat is verboden. Het voedsel moet vers zijn. Ingeblikt of in pot is verboden. Er mogen geen kleur-, geur-, en smaakstoffen aan het voedsel zijn toegevoegd. Er zijn nog een aantal richtlijnen die gevolgd moeten worden. Zo mag alcohol in principe niet, maar bij een feestje mag een beetje droge witte wijn gedronken worden. Bepaalde noten mogen wel, maar niet bij een koortslip en pindaís zijn verboden.

Minpunten van het Anti Candida Dieet
Het dieet heeft veel richtlijnen en is daarom in het begin niet eenvoudig te volgen. Het Voedingscentrum waarschuwt deelnemers aan het Anti Candida Dieet ervoor dat het weglaten van melk (producten) en fruit op termijn leidt tot een tekort aan vezels, vitamines en mineralen. Speciale diŽten zouden volgens het Voedingscentrum geen invloed hebben op de groei van Candida albicans. Sterker nog, het dieet zou juist klachten in die richting veroorzaken.

Extraís
Er zijn verschillende boeken geschreven over het Anti Candida Dieet. Daar staan vaak ook smakelijke gerechten in die in dit dieet passen.

dieet nieuwsdietenvoedingswaardeslanke receptendietistentipsboeken
gratis inschrijven·home·helpdesk·contact·links·privacy·disclaimer
Ook je gewicht beheersen? Schrijf je nu GRATIS in. Klik nu hier om in te schrijven
Gebruiker Password paswoord vergeten? · Inschrijven

Doe nu mee!


het laatste dieetnieuws
Gezonde voeding eist meer proefdieren Rotterdam gaat strijd aan overgewicht jongeren Snacks en snoep niet meer op scholen Bewegen beter voor gezondheid Slank zonder dieet


what's on my mind
Anke: Die chocolade is ook veelste lekker Rik: Yes weer een mijlpaal behaald : 95 KG Anna: Geen zin om te lijnen vandaag Bas: Heerlijke fruitdag vandaag! Caroline: Lekker zeg, klaar met mijn dieet!


Gesponsorde koppelingen