Allen Carr methode

Allen Carr is bekend geworden met zijn boek “stoppen met roken”. De auteur is in 2006 overleden op 72-jarige leeftijd. Hij publiceerde naast het stoppen met roken ook boeken voor het in de hand houden van alcoholgebruik, vliegangst en …afvallen. Allen Carr was geen arts. Zijn zelfhulpboeken om af te komen van verslavingen zijn louter gebaseerd op zijn eigen ervaringen.

Allen Carr heeft uit eigen ervaring manieren gevonden om te stoppen met roken. Dezelfde methode heeft hij toegepast op andere verslavingen, zoals teveel eten. Hij wil met het boek “En nu afvallen” geen nieuw dieet prediken. Zelf noemt hij de methode een anti-dieet. Het boek schrijft ook geen verplichtingen voor. Carr meent dat je gewicht verliest door het eten van veel groente en fruit. De dagelijkse voeding zou ongeveer uit 70 procent groente en fruit moeten bestaan. De overige 30 procent mag je zelf invullen, maar Carr vindt dat mensen liever niet voor melk, melkproducten, vlees, vleesproducten en bewerkt voedsel moeten kiezen. Ook zou je kritisch moeten kijken naar de bereiding van voedsel. Bij alles wat je eten wilt, zou je de vraag kunnen stellen of het goed voor je is en dan beslissen of je het daadwerkelijk in je lichaam wilt hebben. Zo zou je door goed naar je lichaam te luisteren al veel minder willen eten. De sleutel van het succes zit hem dan ook in het veranderen van eetgewoonten. Wat je ook eet, het mag geen beperkingen hebben. Zolang je maar van tevoren bedenkt of het voedsel is wat je lichaam nodig heeft, en geen “troep”. De methode is simpel te volgen en je hoeft geen calorieën te tellen.

Het boek “En nu afvallen” heeft veel kritiek gekregen. De artsen zijn het niet met Carr eens dat melk(producten), vlees of bewerkt voedsel ongeschikt is voor de mens. Het stoppen met eten van deze producten zou een tekort aan belangrijke voedingstoffen kunnen veroorzaken. Artsen raden daarom aan om gewoon melk(producten) en vlees te kiezen. Of je kunt voor voedingssupplementen kiezen om een tekort te voorkomen.

dieet nieuwsdietenvoedingswaardeslanke receptendietistentipsboeken
gratis inschrijven·home·helpdesk·contact·links·privacy·disclaimer
Ook je gewicht beheersen? Schrijf je nu GRATIS in. Klik nu hier om in te schrijven
Gebruiker Password paswoord vergeten? · Inschrijven

Doe nu mee!


het laatste dieetnieuws
Gezonde voeding eist meer proefdieren Rotterdam gaat strijd aan overgewicht jongeren Snacks en snoep niet meer op scholen Bewegen beter voor gezondheid Slank zonder dieet


what's on my mind
Anke: Die chocolade is ook veelste lekker Rik: Yes weer een mijlpaal behaald : 95 KG Anna: Geen zin om te lijnen vandaag Bas: Heerlijke fruitdag vandaag! Caroline: Lekker zeg, klaar met mijn dieet!


Gesponsorde koppelingen