Acupunctuur

Acupunctuur is een vorm van geneeskunst die al eeuwenlang behoort tot de traditionele Chinese geneeskunde. Feitelijk wordt in het Oosten acupunctuur gebruikt als een vorm van “onderhoud” van het lichaam. Door het lichaam in balans te houden of te brengen wanneer het uit zijn balans is, voorkom je ziektes. Het werkt als het ware preventief. In het Westen wordt acupunctuur ingezet als hulpmiddel om ergens van te genezen. Het kwaad is dan eigenlijk al geschied.

Het uitgangspunt van acupunctuur is dat lichaam, geest en omgeving met elkaar in harmonie moeten zijn voor een goede gezondheid, of gebracht moeten worden in geval van ziekte.

Acupunctuur kan bijdragen tot herstel van het lichaam en het bevorderen van een compleet gevoel van welzijn. Zo kan acupunctuur een prima hulpmiddel zijn bij de strijd tegen het overgewicht. Acupunctuur stelt het lichaam en geest in staat de”lekkere trek” in toom te houden, je energie te verhogen en je stofwisseling te verbeteren.

De acupuncturist zal voor de behandeling een anamnese opmaken. Zo krijgt de acupuncturist een goed beeld over je vroegere ziekten en kan hij daaruit een doelgerichte behandeling samenstellen. Ook vragen over je eetlust, stoelgang, weerstand, algemeen welzijn komen aan bod. De acupuncturist weet op die manier precies welke energiebanen teveel of juist te weinig energie krijgen of gebruiken. Een balans wordt verkregen door het plaatsen van naaldjes op de juiste plaatsen. Er zijn verschillende behandelplaatsen op het lichaam. Het kan je hele lichaam zijn, maar ook in je oor lopen deze energiebanen.

Hoe meer je lichaam door de behandelingen in balans komt, hoe minder de zoete of vette trek jou in verleiding kan brengen. Zo kom je geleidelijk aan tot een vermindering in gewicht. Een acupunctuur behandeling tegen overgewicht gaat over het algemeen gepaard met voedingsadviezen. Wanneer je naast de acupunctuur behandelingen een dieet volgt, zul je sneller resultaat boeken.

dieet nieuwsdietenvoedingswaardeslanke receptendietistentipsboeken
gratis inschrijven·home·helpdesk·contact·links·privacy·disclaimer
Ook je gewicht beheersen? Schrijf je nu GRATIS in. Klik nu hier om in te schrijven
Gebruiker Password paswoord vergeten? · Inschrijven

Doe nu mee!


het laatste dieetnieuws
Gezonde voeding eist meer proefdieren Rotterdam gaat strijd aan overgewicht jongeren Snacks en snoep niet meer op scholen Bewegen beter voor gezondheid Slank zonder dieet


what's on my mind
Anke: Die chocolade is ook veelste lekker Rik: Yes weer een mijlpaal behaald : 95 KG Anna: Geen zin om te lijnen vandaag Bas: Heerlijke fruitdag vandaag! Caroline: Lekker zeg, klaar met mijn dieet!


Gesponsorde koppelingen